Žinių duomenų bazė

Verslas Media komandos patarimai ir atsakymai

Kaip užtikrinti, kad mano svetainė būtų pritaikyta mobiliesiems įrenginiams?

Parašė: Gediminas

Šiuolaikiniame skaitmeniniame pasaulyje, mobilieji įrenginiai tapo neatsiejama mūsų kasdienio gyvenimo dalimi. Daugiau nei pusė viso interneto srauto dabar vyksta per mobiliuosius įrenginius. Todėl labai svarbu užtikrinti, kad jūsų svetainė būtų puikiai pritaikyta mobiliesiems. Tai ne tik pagerina vartotojų patirtį, bet ir padidina jūsų svetainės matomumą paieškos sistemose, nes „Google“ ir kitos paieškos sistemos teikia pirmenybę mobiliesiems pritaikytoms svetainėms.

1. Naudokite prie visų ekranų pristaikantį dizainą (responsive design)

Atsakumas reiškia, kad svetainės dizainas ir turinys automatiškai prisitaiko prie skirtingų ekrano dydžių ir įrenginių. Tai galima pasiekti naudojant lankščias tinklų sistemas, lankščius vaizdus ir CSS media užklausas. Atsakus dizainas leidžia jūsų svetainei išlaikyti funkcionalumą ir estetiką nepriklausomai nuo to, ar lankytojas naudoja kompiuterį, planšetę ar mobilųjį telefoną.

2. Optimizuokite puslapių krovimo greitį

Mobiliesiems naudotojams itin svarbus greitas svetainės krovimas. Lėtai kraunamos svetainės gali prarasti lankytojus ir sumažinti konversijas. Keletas patarimų, kaip optimizuoti svetainės krovimo greitį:

  • Kompresuokite vaizdus ir kitus didelius failus.
  • Naudokite naršyklės kešavimą (caching).
  • Minimalizuokite CSS, JavaScript ir HTML failus.
  • Pasirinkite greitą ir patikimą svetainės talpinimo paslaugą.

3. Supaprastinkite navigaciją

Mobilieji įrenginiai turi mažesnius ekranus, todėl svarbu, kad navigacija būtų aiški ir lengvai naudojama. Naudokite paprastą meniu struktūrą, aiškias ir dideles nuorodas bei mygtukus, kuriuos lengva spausti net su pirštu. Įtraukite „hamburger“ meniu, kuris yra populiarus mobiliosiose svetainėse, nes leidžia sutaupyti vietos ekrane.

4. Pasirūpinkite teksto ir vaizdų pritaikymu

Tekstas turi būti lengvai skaitomas be priverstinio mastelio keitimo. Naudokite pakankamai didelį šriftą ir pasirūpinkite tinkamu kontrastu tarp teksto ir fono. Vaizdai turėtų būti lankstūs ir prisitaikyti prie ekrano dydžio. Taip pat verta apsvarstyti „srcset“ atributų naudojimą HTML kode, kad pateiktumėte skirtingų dydžių vaizdus skirtingiems įrenginiams.

5. Testuokite savo svetainę

Reguliarus testavimas yra būtinas norint užtikrinti, kad jūsų svetainė veikia gerai visose platformose. Naudokite įrankius, tokius kaip „Google Mobile-Friendly Test“ ir „PageSpeed Insights“, kad patikrintumėte savo svetainės mobilumą ir našumą. Taip pat svarbu peržiūrėti svetainę įvairiuose įrenginiuose ir naršyklėse.

6. Integruokite mobiliesiems pritaikytus funkcionalumus

Apsvarstykite funkcionalumų, kurie yra ypač naudingi mobiliesiems naudotojams, integravimą. Tai gali būti:

  • Lengvai naudojamos kontaktinės formos.
  • „Click-to-call“ mygtukai, leidžiantys tiesiogiai skambinti iš svetainės.
  • Integruotas GPS navigavimas, jei turite fizinę vietą, kurią lankytojai gali norėti rasti.

7. Venkite nereikalingų elementų ir reklamų

Mobiliosiose svetainėse erdvė yra ribota, todėl svarbu atsikratyti nereikalingų elementų, kurie gali trukdyti vartotojo patirčiai. Tai gali būti pernelyg daug reklamų, iššokančių langų ar perteklinių informacinių blokų. Vietoj to, sutelkite dėmesį į svarbiausią informaciją ir supaprastinkite dizainą, kad vartotojai galėtų greitai rasti tai, ko jiems reikia. Švarus ir minimalistinis dizainas ne tik pagerina svetainės išvaizdą, bet ir skatina lankytojus ilgiau pasilikti bei grįžti.

Jei norite sužinoti daugiau apie tai, kaip optimizuoti savo svetainę mobiliesiems ir pasiekti geriausius rezultatus, susisiekite su „Verslas Media“ komanda. Mes pasiruošę suteikti profesionalią pagalbą ir patarimus. Pradėkite jau šiandien užpildydami kliento klausimyną arba apsilankykite mūsų kontaktų puslapyje ir mes su malonumu atsakysime į visus jūsų klausimus.

Užtikrinimas, kad jūsų svetainė būtų pritaikyta mobiliesiems įrenginiams, yra esminis žingsnis siekiant sėkmės internete. Mobiliesiems pritaikyta svetainė ne tik padidins jūsų lankytojų patogumą, bet ir pagerins jūsų svetainės SEO rezultatus. Jei norite sužinoti daugiau apie tai, kaip „Verslas Media“ gali padėti jums sukurti mobiliems įrenginiams pritaikytą svetainę, apsilankykite mūsų internetinių svetainių kūrimo paslaugų puslapyje arba susisiekite su mumis per kontaktų puslapį.

Pradėkite savo projektą šiandien užpildydami kliento klausimyną. Mes pasiruošę jums padėti!

Norite užduoti klausimą?

Taip pat gali būti naudinga:

Daugiau informacijos rasite:

Ar atsakėme į jūsų klausimą?

Neradote atsakymo?
- Užduokite jį tiesiai Verslas Media komandai!